Actualitate

Reprezentanţii a celor 57 de ţări, grupate în cadrul Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI), cer o “forţă internaţională de protecţie” pentru palestinieni

Reprezentanţii celor 57 de ţări grupate în cadrul Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI), au lansat un apel la "protecţie internaţională pentru poporul palestinian, inclusiv prin trimiterea unei forţe internaţionale de protecţie", potrivit comunicatului final al summitului.

În plus, OCI a condamnat "în termenii cei mai fermi acţiunile criminale ale forţelor israeliene în teritoriile palestiniene ocupate, în special în Fâşia Gaza", unde aproximativ 60 de palestinieni şi-au pierdut viaţa luni sub gloanţele israeliene manifestând împotriva mutării ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim.

Textul acuză administraţia americană că "sprijină crimele Israelului, inclusiv protejându-l în cadrul Consiliului de Securitate al ONU".

De asemenea, critică Washingtonul pentru transferul ambasadei sale la Ierusalim, acţiune considerată "un act de provocare şi de ostilitate împotriva naţiunii islamice".

Documentul cere Organizaţiei Naţiunilor Unite să înfiinţeze "o comisie internaţională de anchetă" pentru a face lumină asupra vărsării de sânge din Fâşia Gaza.

Sursa: Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *