Social

Reprezentanții Consiliului de Administrație al BERD în vizită în R. Moldova. Au programate întâlniri cu mai mulți miniștri și secretari de stat

Reprezentanții Consiliului de Administrație al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) vizitează Republica Moldova în această săptămână, pentru prima oară în format fizic, din 2017, transmite Radiomoldova.

Aceștia s-au aflat, luni, la Portul Internațional Liber Giurgiulești și urmează să aibă o întrevedere cu prim-ministrul Dorin Recean. În același timp, au programate întâlniri cu mai mulți miniștri, secretari de stat, reprezentanți ai societății civile, dar și cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu.

Menționăm că BERD este cel mai mare investitor instituțional din Republica Moldova, care se angajează să sprijine guvernul în promovarea reformelor axate în prezent pe transparența sectorului bancar, îmbunătățirea mediului de afaceri și creșterea securității energetice a țării noastre, candidată la UE și vecină cu Ucraina.

BERD a investit în total peste 2 miliarde de euro prin intermediul a 163 de proiecte. Suma record de 524 de milioane de euro, a fost alocată în 2022 pentru a sprijini economia Republicii Moldova împotriva amenințărilor provocate de războiul din Ucraina. Aceasta a depășit de cinci ori media anuală a investițiilor BERD în țara noastră.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *