Eveniment

Reprezentantul unei firme de transport a fost condamnat pentru răpirea unui polițist în Transnistria

Ancheta a demonstrat că, pe 29 noiembrie 2014, deplasîndu-se la serviciu la volanul automobilului personal, angajatul Inspectoratului de poliţie Bender a fost stopat la un „post de control” din mun.Bender de către şase persoane, îmbrăcate în uniforma aşa-numitelor „serviciu de migraţiune”, „vamă” şi „grăniceri” ale regiunii transnistrene.

În continuare, prin înţelegere prealabilă cu doi angajaţi ai unei companii specializate în evacuarea şi transportarea autovehiculelor, au ambarcat automobilul cu poliţistul la volan, transportându-l, contrar voinţei sale, în or.Tiraspol. Preţ de 7 ore, poliţistului nu i s-a permis să părăsească automobilul, fiind blocat de angajaţii structurilor rmn.

Pe acest caz, Procuratura Republicii Moldova a declanşat o cauză penală pentru răpirea unei persoanei (art.164 Cod penal) şi răpirea mijlocului de transport fără scop de înstrăinare, săvârşită de două sau mai multe persoane (art.192/1 Cod penal).

Recent, unul dintre reprezentanţii firmei de transport, care a participat la evacuarea poliţistului a fost reţinut pe teritoriul Republicii Moldova. Procurorii au solicitat plasarea acestuia în arest preventiv, însă instanţa de judecată i-a schimbat măsura de reprimare, dispunând cercetarea acestuia în stare de libertate. Astfel, inculpatul s-a eschivat de la organul de urmărire penală, verdictul fiind dictat în lipsa sa. Sentinţa instanţei de judecată va fi pasibilă de executare în momentul rămânerii definitive a acesteia.

Urmărirea penală în privinţa celorlalţi complici la comiterea infracţiunii a fost disjunsă într-o procedură separată, ultimii fiind anunţaţi în căutare internaţională. Urmărirea penală pe acest caz este exercitată de Direcţia generală urmărire penală a IGP al MAI sub conducerea procurorilor Secţiei de conducere a urmăririi penale în organele centrale ale MAI şi SV din cadrul Procuraturii Generale. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *