ActualitateROMÂNIA

Reprezintă curentul extremist! Voi lansa un decalog!

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că va organiza duminică, un miting antiextremism la Suceava şi a menţionat că va lansa cu acest prilej un decalog de luptă împotriva extremismului, în zece puncte. El a mai adăugat că trebuie descurajate astfel de semnale.

“Am făcut într-adevăr un apel zilele trecute la suceveni să vină la o manifestare care să intre în funcţiune la timp, că încă, spun eu, e la timp, împotriva extremismului. De ce în Bucovina? Bucovina are o istorie foarte, foarte frământată, agitată şi chiar din cauza extremismului am avut aici, înaintaşii noştri au avut mult de suferit”, a declarat Flutur, sâmbătă, la Antena 3 CNN.

Întrebat dacă acest miting este împotriva AUR sau împotriva curentului extremist, preşedintele CJ Suceva a răspuns:

“Este împotriva curentului extremist. Că acum cei de la AUR sunt care îl reprezintă, trebuie să descurajăm astfel de semnale. Am avut o mostră săptămâna trecută, au venit din vreo 12 judeţe, au avut nişte manifestări care nu seamănă sub nicio formă a ceva civilizat, nu au vrut să vină la dialog, i-am invitat să discutăm soluţii de dezvoltare, ei nici nu au candidat, dar vin să rupă clanţa uşii, să înjure, să facă fel de fel de atacuri nedemocratice. Evident că este o reacţie care a izvorât din interiorul judeţului Suceava. Mâine vor fi mii de oameni în stradă şi ăsta este doar începutul. Am văzut acest fenomen de nemulţumire pentru că dumnealor nu pun nimic în loc. Eu voi lansa un decalog de luptă împotriva extremismului mâine de la Suceava pe zece puncte, voi citi punct cu punct, dar sunt convins că vor fi mai multe. Va veni societatea civilă, s-au anunţat mulţi vorbitori şi mă bucur, pentru că trebuie să ne îngrijoreze”, a explicat Gheorghe Flutur.

El a explicat că mâine, poimâine se vor juca elevii în curtea şcolii folosind modele de acest gen.

“Fuga aceasta cu telefonul, că ne filmează cineva, mâine, poimâine, să joacă copiii în curtea şcolii folosind aşa zise modele de genul ăsta dacă noi n-avem curaj să venim la normalitate. Bucovina este o zonă a toleranţei, a normalităţii. Un exemplu vă dau. Cum aducem bucovineni acasă din diaspora prin atitudinile extremiste? Noi trebuie să avem oamenii înţelepţi, să vină la construcţie, să modernizăm. Am început să facem drumuri, autostrăzi avem proiecte. Nu prin atitudini care, uitaţi-vă către est i-au închis că n-au acces nici în Ucraina, nici în Republica Moldova şi mai urmează şi în vest”, a mai afirmat Gheorghe Flutur.

Sute de membri şi simpatizanţi ai AUR au participat, duminică după-amiază, la un miting organizat în centru municipiului Suceava, participanţii contestându-l vehement pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, pe care l-au numit „ultimul baron local” şi căruia îi cer demisia. Flutur a transmis că îl invită la discuţii pe Simion şi i-a propus să candideze împreună pentru şefia CJ Suceava, iar cel care pierde să iasă din politică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. In sfarsit cineva spune lucrurilor pe nume, cu toate ca nu a fost mentionata si zuzuca din senat.
    Pacat ca o multime de lume inca umbla tampita de lingurarii si caldararii tuciuriului.

  2. Am citit pe sarite articolul pentru ca nu il suport pe acest domn Flutur. Nu pot uita cand el si cu sotia s-au vaccinat anti-covid si au fost trecuti ca doctor si asistenta in documente. AUR nu ar avea nici o sansa fara voi – PNL si PSD + Iohanis – le-ati acordat-o. Daca va faceati treaba si nu va tineati de smacherii nu ar fi avut nici o sansa. Va doare ca nu mai apucati ciolanul nu de cetateni.

  3. Flutur face niste nenorociri in Suceava care nu au nici o legatura cu ub stat de drept. Pune Jandarmeria sa aresteze oameni de pe strada, ceea ce este un abuz grosolan. Daca nu Flutur, cu siguranta seful Jandarmeriei locale trebuie nu destituit, ci chemat la Parchetul Militar si invinuit. Intr-un stat de drept (daca Romania ar fi asa ceva) nu ai voie sa salti un om de pe strada pt ca se afla intr-o piata publica, cum s-a intamplat in Suceava. Acel om nu facuse nimic de natura sa justifice arestarea sa de catre Jandarmerie. Si pe 10 August jandarmeria a incalcat grav legislatia si vad ca face abuzuri in continuare, facandu-se presh partidului aflat la guvernare. Nu trebuie sa uitam ca din aceleasi motive Jandarmeria a fost DESFIINTATA cand au venit comunistii la putere. Acelasi lucru trebuie facut si acum: Jandarmeria DESFIINTATA intrucat permanent se deda la abuzuri. Orice partid care va veni la putere, fie AUR, fie altul, trebuie sa puna CAP DE LISTA ca cerinta OBLIGATORIE DESFIINTAREA JANDARMERIEI !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *