Ultima oră

Republica Moldova a aderat la Coaliția privind Libertatea în Spațiul Virtual

Aderarea Republicii Moldova la această Coaliție se încadrează în eforturile autorităților de la Chișinău în procesul de e-transformare și promovarea drepturilor omului prin utilizarea tehnologiilor informaționale.

Coaliția privind Libertatea în Spațiul Virtual a fost creată în 2011, la inițiativa Regatului Țărilor de Jos, cu scopul de a facilita dialogul global privind responsabilitatea guvernelor în promovarea activă a libertății Internetului. Coaliția reprezintă, de asemenea, o platformă politică în care statele membre își coordonează pozițiile pe subiecte ce țin de drepturile omului, suport pentru societatea civilă și companiile ICT, pentru încurajarea lor de a adopta politici și practici care ar respecta drepturile omului în spațiul virtual.

În prezent, CLSV are 22 membri – Austria, Canada, Costa Rica, Republica Cehă, Finlanda, Franța, Estonia, Georgia, Germania, Ghana, Irlanda, Kenya, Letonia, Republica Maldive, Mexico, Moldova, Mongolia, Olanda, Suedia, Tunisia, Regatul Unit și SUA.
 
Sursa: prime.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *