Social

Republica Moldova a aderat la Programul „Vama” al UE pentru cooperare în domeniul vamal

Parlamentul a ratificat acordul dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană privind aderarea țării noastre la Programul „Vama”al UE pentru cooperare în domeniul vamal.

Scopul acordului este consolidarea relațiilor de cooperare între Serviciul Vamal al Republicii Moldova și autoritățile vamale din statele membre ale UE, în contextul angajamentelor de integrare europeană a țării, precum și intensificarea cooperării cu autoritățile vamale din alte țări semnatare, scrie Realitatea.md.

„Printre acțiunile de colaborare se numără consolidarea capacității administrative și în domeniul informatic, dezvoltarea și operarea sistemelor electronice europene, implementarea inovațiilor în domeniul politicii vamale. Primele echipamente deja au fost livrate, acestea vor asigura conexiunea dintre sistemele fiscale naționale și cele europene”, anunță legislativul.

„Ratificarea acordului va asigura eficientizarea interacțiunii și coordonării activității autorităților vamale ale Republicii Moldova și Uniunii Europene în cadrul eforturilor comune de securizare a frontierelor și de facilitare a schimburilor comerciale”, se arată în nota informativă la proiectul de lege.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *