Social

Republica Moldova a denunțat noi acorduri cu CSI

Luni, Parlamentul a denunțat încă trei acorduri încheiate pe platforma Comunității Statelor Independente (CSI), comunică MOLDPRES.

Astfel, a fost denunțat Acordul cu privire la colaborarea în domeniul protecției muncii, Acordul cu privire la susținerea și dezvoltarea micului antreprenoriat cu statele membre ale CSI și Acordul privind promovarea politicii concordate în domeniul standardizării, metrologiei și certificării.

Legislativul a mai votat denunțarea Acordului privind promovarea politicii concordate în domeniul standardizării, metrologiei și certificării, semnat la Moscova la 13 martie 1992, și a Protocolului privind introducerea completărilor și modificărilor în Acordul privind promovarea politicii concordate în domeniul standardizării, metrologiei și certificării, semnat la Moscova  la 20 iunie 2000.

Republica Moldova colaborează cu statele CSI pe platforme complementare, precum Acordul privind zona de comerț liber în cadrul CSI, care prevede colaborarea statelor membre în domeniul vizat în cadrul Consiliului Euro-Asiatic de Standardizare, metrologie și certificare (EASC). În calitate de membru cu drepturi depline al EASC, țara noastră achită anual cotizații în valoare de 14 mii de dolari SUA în Fondul Consiliului Euro-Asiatic de Standardizare, deși colaborarea țării noastre în cadrul EASC este una modestă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *