Social

Republica Moldova a recepționat un lot de 200 de mii de doze de vaccin antigripal

Republica Moldova a recepționat un lot de 200 de mii de doze de vaccin antigripal procurat din sursele fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. Lotul urmează să fie distribuit în instituțiile medico-sanitare din țară conform planurilor existente de imunizare, transmite IPN.

Potrivit Ministerului Sănătății, vaccinul a fost stocat în condiții sigure în cadrul Depozitul Național de Vaccinuri ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Cu respectivul vaccin vor fi imunizate contingentele profesionale și grupurile cu risc sporit de îmbolnăvire la gripă, în mod prioritar: persoanele cu maladii cronice și imunitate compromisă, vârstnicii, gravidele, lucrătorii medicali și angajații structurilor de forță etc.

Ministerul precizează că vaccinarea contra gripei poate fi efectuată concomitent cu vaccinarea contra infecției COVID-19 și că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor cauzate de gripă.

Vaccinarea contra gripei contribuie la reducerea riscului de dezvoltare a formelor severe de boală, prevenirea complicațiilor, spitalizării și deceselor cauzate de gripă, precizează Ministerul Sănătății.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *