Actualitate

Republica Moldova alături de milioane de voluntari din 150 de țări vor curăța Planeta în 24 de ore

Scopul acestei mișcări internaționale este de a găsi soluții durabile de gestionare a deșeurilor, dar și de a sensibiliza populația privind gravitatea situației.

Organizația „Hai Moldova”, reprezentantă locală a Mișcării „Let’s Do It” (organizatoare a Zilei Globale a Curățeniei) invită toți cetățenii social activi, care își doresc să facă o schimbare la ei în comunitate să coordoneze colectarea deșeurilor în localitățile lor.

Coordonator local poate deveni orice locuitor al Moldovei de pe malurile drept și stîng ale Nistrului și vor avea responsabilitatea să mobilizeze comunitatea locală pentru colectarea gunoaielor de Ziua Globală a Curățeniei în localitatea în care trăiesc, în colaborare cu autoritățile publice locale, ONG-uri, reprezentanți ai mediului de afaceri.

Toți doritorii sînt încurajați să se implice accesînd pagina web haimoldova.md sau completînd formularul.

Coordonatorii locali vor beneficia de instruiri gratuite în domeniul leadership-ului, și anume: comunicare eficientă și modalități de motivarea a publicului, comunicarea eficientă a unei idei, lucrul în echipă și modalități de extindere a echipei, distribuirea sarcinilor în echipă, precum și abilități cheie pentru organizarea Zilei Globale a Curățeniei.

Instruirile vor fi realizate de către organizațiile „EcoVisio” și „Hai Moldova” cu sprijinul financiar al Ambasadei SUA la Chișinău.

Ca rezultat al instruirilor, echipele locale vor fi asistate de echipa centrală, iar un număr de echipe vor primi și un sprijinul financiar.

Sursa: noi.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *