PoliticăSpre UE

Republica Moldova ”are șansa de a supravețui doar în cadrul UE”, susține Maia Sandu

Șefa statului Maia Sandu a spus că Republica Moldova se confruntă cu numeroase crize care au apărut ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, iar în această situaţie ”republica are şansa de a supravieţui doar în cadrul Uniunii Europene”.

Potrivit Infotag, Maia Sandu a declarat acest lucru la o conferinţă din cadrul Forumului economic mondial de la Davos, transmite Știri.md.

Vorbind despre crize, ea a menţionat că Rusia a provocat o criză energetică şi ”a încercat să şantajeze Moldova provocând penurie de gaze, dar criza a fost rezolvată cu ajutorul partenerilor occidentali”.

”Rusia se aştepta să ne şantajeze cu aceste resurse, dar Europa a reuşit să găsească soluţii, ceea ce nu este uşor.

Da, trebuie să plătim pentru asta şi ne pare rău că cetăţenii plătesc un preţ foarte mare. În Moldova, tariful la gaz a crescut de şapte ori, iar aceasta nu este o ţară în care oamenii au venituri mari. Cu toate acestea, credem în democraţie şi ne dorim să fim parte a lumii libere”, a subliniat Sandu.

Potrivit ei, ”Moldova se poate dezvolta cu succes doar împreună şi cu sprijinul Uniunii Europene”.

”Apreciem pacea şi libertatea. Extinderea va face UE mai puternică, pentru că UE are nevoie de pace şi stabilitate în Moldova şi Ucraina”, a subliniat Sandu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *