Economie

Republica Moldova împrumută de la BERD 100 de milioane de euro pentru reparația drumurilor

Republica Moldova va primi de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) un împrumut adițional de 100 de milioane de euro.

Parlamentul a ratificat, cu 72 de voturi, Acordul de modificare nr. 3 la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și BERD privind realizarea lucrărilor de construcție și reabilitare a drumurilor, scrie Jurnal.md.

Cele 100 de milioane de euro vor fi investite în realizarea lucrărilor de construcție și reabilitare a drumurilor din Republica Moldova.

Urmează să fie reparate următoarele tronsoane: drumul R14, R6 – Codrul Nou – Soroca – Unguri – frontiera cu Ucraina, pe sectorul Soroca Arionești; drumul R8.1, R8 – Arionești – R14, sectorul Arionești – Otaci; drumul M3 Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România, sectorul de ocolire a orașului Vulcănești; drumul R33 Hâncești – Lăpușna – M1.

Vă amintim că, în 2013, Republica Moldova a încheiat un Acord de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, care prevedea acordarea unui împrumut de 150 de milioane de euro pentru implementarea proiectului ”Reabilitarea Drumurilor în Moldova IV”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *