Actualitate

Republica Moldova – locul în care și analfabeții pot ajunge analiști politici – cazul Victor Nichituș

Aici este locul în care nu există defel independență și asta nici măcar în mediul virtual.

Factorul politic, fie el aflat la putere, fie în opoziție, a acaparat financiar toată blogosfera moldovenească. Aici nimeni nu mai scrie pentru că așa îi dictează conștiența ci pentru că așa îl obligă buzunarul.

Cel mai elocvent caz este cel al lui Victor Nichituș, o non-valoare a spațiului virtual și care scrie la comanda politică a celor care conduc actualmente Republica Moldova. Vorbim binențeles de cei care se pretind europeni, care se pretind democrați, dar care în realitate sunt stăpânii unei mafii economice care dorește să țină pe moldoveni în afara Europei.

Actualmente angajat al securității moldovenești, acesta este unul din cei care refuză defel să înceapă să se europenizeze.

Victor Nichituș este supărat pe faptul că președintele Traian Băsescu vrea să distrugă ceea ce ar fi trebuit să fie un proiect de țară, dar care este de fapt un proiect de stat eșuat.

Ca un mare specialist ce este, problema lui Victor Nichituș nu este modul în care România a început să se implice în problemele fundamentale ale Republicii Moldova, precum suveranitatea și integritatea. El nu este supărat pe faptul că Rusia ocupă Estul Republicii Moldova ci pentru că Traian Băsescu face declarații unioniste.

Victor Nichituș nu este supărat pe faptul că ambasadorul Rusiei la Chișinău amenință cu dezmembrarea și părții de Sud a Republicii Moldova ci pe faptul că Traian Băsescu a transmis că în acest caz România va interveni în ajutorul românilor basarabeni.

De fapt Victor Nichituș nu vrea soluționarea problemelor fundamentele deoarece acesta ar pune în funcțiune statul de drept. Ori într-un stat de drept el nu va mai avea nici o valoare. De asemenea într-un stat de drept cei care îl plătesc se vor afla în spatele gratiile și astfel va fi obligat să se pună pe muncă deoarece nici securitatea nu va mai fi cea care este.

În viziunea marelui analist președintele este vinovat de faptul că Republica Moldova nu funcționează ca un stat. Declarațiile acestuia tulbură apele line ale Republicii Moldova.

Sursa: dorin-stefan.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *