Actualitate

Republica Moldova nu este pregătită să facă faţă unui risc militar, susține Ministrul Apărării

Ministrul susţine că, pentru a se întări militar, Republica Moldova trebuie să sporească bugetul armatei, majorându-l de trei ori decât este în prezent, informează Publika.md.

Armata Republicii Moldova are una dintre cele mai mici alocări bugetare din Europa, în ultimul deceniu fiind cheltuite, pentru procurarea de armament, aproximativ 250 milioane de dolari, de două ori mai puţin decât alocă într-un an Georgia sau Armenia, se arată într-un raport al Institutului Internaţional de Cercetare pentru Pace, potrivit sursei citate.

„Lucrul optimal ar fi ca Republica Moldova să atingă cheltuielile sale pentru bugetul militar la 1% din PIB. Pe anul acesta, pe planul mediu de cheltuieli e stabilit un plafon de 0,3 procente”, a explicat Viorel Cibotaru, adăugând că un alt şir de probleme îl reprezintă tehnica militară, care este învechită.

„Noi încă nu am atins nivelul la care am putea spune cu satisfacţie sau certitudine că noi suntem gata să facem faţă oricărui tip de risc cu caracter militar”, a mai precizat ministrul Apărării.

sursa: infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *