Eveniment

Republica Moldova sărbătorește Ziua Europei pe 18 – 26 mai

Anul acesta, sărbătoarea va ajunge și la Tiraspol, acolo unde festivitățile vor avea loc în Parcul Victoriei, pe 26 mai, 2013.

Dezbaterile publice care vor avea loc la Chișinău vor oferi o platformă deschisă pentru discutarea problemelor politice și economice ale cooperării dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova. Oaspeții vor avea posibilitatea să adreseze întrebări provocatoare ambasadorilor statelor membre ale UE și oficialilor de rang înalt din Republica Moldova. Dezbaterile publice vor fi organizate într-un format întrebare-răspuns cu durata de 90 de minute fiecare.

Peste 15 Ambasade își vor prezenta cultura lor națională la Chișinău și la Tiraspol, permițând tuturor să experimenteze atmosfera Europei contemporane. Vizitatorii Satelor europene vor face cunoștință cu proiectele finanțate de către UE și vor avea posibilitatea unică de a gusta din diferitele preparate tradiționale ale bucătăriei europene, să învețe cuvinte noi în limbile europene și pași de dans de bază ale dansurilor tradiționale europene. Pentru prima dată în cadrul sărbătorii Zilei UE, va fi amenajat un Colț al Tineretului, acolo unde tinerii vor primi informații cu privire la programele educaționale europene și vor participa la concursuri tematice. În Colțul Copiilor, pentru cei mici vor fi organizate, de asemenea, acțiuni de genul body art și concursuri de desene cu creioane pentru copii, în cadrul cărora participanții vor fi răsplătiți cu premii dulci.

Evenimentul va culmina cu un concert în aer liber cu participarea unor artiști cunoscuți din Republica Moldova și de peste hotare.

În cadrul Zilei Europei 2013, va fi organizat cel de-al treilea Festival de Film European la Chișinău și la Tiraspol. În acest an, 17 state membre ale UE și țări candidate se vor alătura evenimentului prezentând mostre ale cinematografiei lor naționale.

Ziua Europei este organizată de către Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova. Partenerii evenimentului sunt "Moldova Agroindbank", "Orange", "Nestle", "Fautor», "Rusnac Moldaqua", "Sudzucker", "Parlamentul Tinerilor" și "Flor Art". Un sprijin media la scară largă este oferit de către: Europa Plus, Publika TV, Teleradio-Moldova, STS Moldova, Ekonomicheskoye Obozreniye, Logos-Press, Infotag, Kommersant PLUS, Komsomolskaya Pravda in Moldova, Kishinyovskiy obozrevatel, InfoMarket, Timpul, AllMoldova, Panorama, Nistru, DnestrTV, Unghiul, Ziarul de Gardă, InfoMarket, Аfisha ПМР, Unimedia, NOI, Moldovenii, Radio1, Moldova Europeană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *