Social

Republica Moldova și Hong Kong vor semna un acord privind zborurile directe

Guvernul Republicii Moldova se pregăteşte de negocieri privind semnarea unui acord cu Hong Kong privind stabilirea de zboruri directe.

Astfel, potrivit ”INFOTAG”, membrii cabinetului de miniştri condus de Dorin Recean ar putea discuta despre această chestiune la următoarea şedinţă, transmite Știri.md.

Secretarul de stat de la infrastructură, Mircea Păscăluţă, va fi numit în fruntea delegaţiei moldoveneşti pentru negocierea zborurilor directe către destinaţii din regiunea administrativă specială Hong Kong a Republicii Populare Chineze.

Conexiunea directă va contribui la deschiderea pieţei de transport aerian din Moldova, diversificarea curselor aeriene de pe Aeroportul internaţional Chişinău.

”Prin dezvoltarea traficului de pasageri dintre Republica Moldova şi Regiunea Administrativă Specială Hong Kong se preconizează crearea noi locuri de muncă, servicii de calitate, tarife reduse, timp de călătorie mai mic, precum şi dezvoltarea turismului reciproc”, se arată în proiectul hotărârii de guvern.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *