SocialUcraina

Republica Moldova și Ucraina ar putea închide unele puncte de trecere a frontierei

Republica Moldova şi Ucraina poartă negocieri care vor avea ca rezultat deschiderea de noi puncte vamale în regiunea Odesa. Se ia în considerare opţiunea de a închide punctele de control care nu sunt profitabile.

Potrivit ministrului ucrainean pentru Reintegrare a Teritoriilor Ocupate Temporar, Irina Vereşciuk, punctele de trecere de la graniţa cu R. Moldova, pe care le traversează mai puţin de 10 persoane pe zi, urmează a fi închise, transmite Știri.md cu referire la Infotag.md.

Astfel, în prezent există aproximativ 15 dintre acestea în regiunea Odesa. Închiderea lor, în general, nu va afecta în niciun fel capacitatea.

„Astăzi, peste 60 de puncte de control funcţionează la graniţa cu Moldova. Dacă trec până la 10 persoane pe zi, atunci nu are rost să păstrăm întreaga infrastructură şi personalul”, a declarat Vereşciuk.

Referindu-se la proiectul ce prevede construirea unui pod peste Nistru, care să facă legătura între satul de frontieră moldovenesc Cosăuţi şi oraşul ucrainean Yampol, ea a confirmat că se planifică darea în exploatare a podului până în 2025.

„Lungimea podului va fi de 641 de metri. Se va putea circula pe două benzi, vor exista două piste pentru biciclete şi două poteci pietonale, precum şi un pasaj superior de aproximativ 667 de metri pe partea ucraineană. Lungimea pilonilor de suport pe unele secţiuni ale podului va fi de 40 de metri, iar capacitatea – de aproximativ 5.000 de maşini pe zi”, a spus viceprim-ministrul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *