Social

Republica Moldova și Ucraina vor coopera pentru a combatete corupția mare. La ce înțelegeri au ajuns CNA și BSI din Ucraina

Centrul Național Anticorupție (CNA) și Biroul de Stat de Investigații din Ucraina (BSI), vor semna un memorandum privind cooperarea în cazurile de combatere a corupției mari. Documentul va asigura o cooperare eficientă dintre instituții pe domeniul de prevenire și combatere a cazurilor de mare corupție, au convenit marți, 21 februarie, directorul CNA, Iulian Rusu și cu șeful BSI de la Kiev, Olexii Suhaciov, relatează Ziarul Național.

Obiectivele prioritare ale documentului constau în schimbul de informații, analize, studii și alte materiale privind prevenirea, detectarea, stoparea, soluționarea și cercetarea infracțiunilor penale; schimbul de bune practici legate de investigarea infracțiunilor, schimbul de cunoștințe privind aplicarea tehnologiilor informaționale și altor instrumente, utilizate de fiecare participant în lupta împotriva activităților criminale.

Pentru realizarea acestor priorități, instituțiile intenționează să creeze condiții pentru legături profesionale mai strânse, prin acordarea și organizarea de activități comune de formare, schimb de experți și specialiști, organizarea de întâlniri de lucru și alte evenimente, cum ar fi conferințe și ateliere de lucru, precum șischimb de informații și cunoștințe prin mijloacele de comunicare convenite de comun acord.

Biroul de Stat de Investigații din Ucraina este o instituție, creată în 2016, în competența căreia intră combaterea infracțiunilor de corupție comise de către funcționari de rang înalt, între care președintele țării, al parlamentului, guvernului, miniștri, deputați etc., inclusiv funcționari ai Biroului Național Anticorupție (BNA). De asemenea BSI se ocupă de investigarea crimelor de război.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *