Opinii și Editoriale

Republica Moldova, țara cu cele mai bune vinuri din lume, conform criticului de vinuri Jancis Robinson

Vinurile din Republica Moldova au atras atenția criticului de vinuri Jancis Robinson, care le-a descris ca fiind „rodul investițiilor considerabile în podgorii și pivnițe”. Autoarea articolului din Financial Times menționează că R. Moldova este statul cu cea mai mare densitate de podgorii per capita din lume, care a reușit să progreseze în ciuda dificultăților politice.

Regiunile cu Indicație Geografică Protejată Ștefan Vodă și Valul lui Traian sunt cele mai cunoscute pentru vinurile lor de calitate, iar producătorii Purcari, Gitana Winery și Chateau Vartely sunt menționați ca fiind disponibili pe piața Marii Britanii și a Statelor Unite ale Americii.

Jancis Robinson, care este considerată una dintre cele mai influente critici de vinuri din lume, a scris în articolul său că vinurile din Republica Moldova au „un potențial real” și că „merită să fie descoperite”. Ea subliniază că vinurile din această țară sunt „surprinzător de bune”, cu arome complexe și un echilibru perfect între acizitate, alcool și dulceață.

Acest articol din Financial Times vine ca o recunoaștere a eforturilor Republicii Moldova în a-și dezvolta industria vinului și a-și promova vinurile pe plan internațional. Acest lucru ar putea atrage atenția consumatorilor din întreaga lume, doritori să descopere noi gusturi și noi culturi de vin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Probabil că și acesta este un motiv pentru care rușii nu își retrag ghearele ”protectoare” din scăfârlia statalisto-fatalistă a guberniei. Poate că de la merele dodonețe-pădurețe li se trage: se vede că i-a apucat pântecăraia și nu mai au chef de bătaie. Să nădăjduim că banda de străjeri îndârjiți a patrihaoților comuniști și socialiști apără cu învârtoșare sticlele de vin din pivnițele moldoveniste ale ”celui mai iubit dintre pământeni”, salvatorul civilizației… neumane. Așa că, hai noroc și la mai mari… limbuțiuni și libațiuni, ”răzeși” pervertiți și hulitori de neam…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *