Social

Republica Moldova va avea Cod Rutier: Proiectul, propus spre consultări publice

Ministerul Afacerilor Interne inițiază procesul de elaborare a proiectului de lege privind adoptarea Codului Rutier. Potrivit reprezentanților MAI, prin adoptarea documentului, se urmărește revizuirea și uniformizarea reglementărilor cu privire la circulația pe drumurile publice a vehiculelor, pietonilor și a celorlalte categorii de participanți la trafic, drepturile, obligațiile și răspunderile care revin persoanelor fizice si juridice, precum si atribuțiile autorităților, instituțiilor și organizațiilor cu competențe în domeniu, scrie Deschide.md.

Dispozițiile actului normativ au ca scop asigurarea desfășurării fluente și în siguranță a circulației pe drumurile publice, precum si ocrotirea vieții, integrității corporale și a sănătății persoanelor participante la trafic sau aflate in zona drumului public, protecția drepturilor și intereselor legitime ale persoanelor respective, a proprietății publice si private, cât și a mediului.

„Prin proiectul actului propus spre elaborare, se urmărește intervenția de modificare, amendare și abrogare a actelor normative aferente domeniului siguranței în traficul rutier, după cum urmează: Hotărârea Guvernului nr. 357/2009 cu privire la aprobarea Regulamentului circulației rutiere; Legea nr. 131/2007 privind siguranța traficului rutier; Codul contravențional nr. 218/2008 etc, prevederile acestora urmând a fi integrate în conținutul Codului Rutier”, susține MAI.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *