Social

Republica Moldova va avea zboruri directe din Chișinău spre destinațiile din Islanda

Republica Moldova va avea zboruri directe din Chișinău spre destinațiile din Islanda. Cabinetul de miniștri a aprobat inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului dintre Guvernul Moldovei și cel al Islandei privind serviciile aeriene, transmite MOLDPRES.

Acordul are drept scop stabilirea relațiilor de cooperare în domeniul transportului aerian și, totodată, consolidarea relațiilor diplomatice și economice dintre state.

Documentul stabilește principiile de reglementare a funcționării serviciilor aeriene bilaterale, și anume: securitatea aviației, tarife, taxe și certificate de navigabilitate și competență. De asemenea, acordul stabilește drepturile pentru desfășurarea transportului aerian ale părților și procedura de autorizare a companiilor aeriene.

Astfel, potrivit Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, colaborarea cu Islanda va genera beneficii economice pentru țara noastră prin creșterea traficului de pasageri, dar și prin sporirea competitivității pe piață aeronautică autohtonă.

În ultima perioadă, mai multe companii aeriene au anunțat că lansează noi zboruri din Chișinău. Astfel, Air Baltic, una dintre cele mai mari companii low-cost din Europa, a comunicat că va lansa cursa Chișinău – Riga, începând cu anul 2024. Și compania Aegean Airlines va opera din noiembrie curent cursa Chișinău – Atena, cu câte două zboruri săptămânale. Totodată, la începutul lunii august, companiile Southwind Airlines, Israir și Azerbaidjan Airlines – AZAL au anunțat inițierea unor noi curse directe spre Chișinău. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Sunteti nebuni ! Chelului ii trebuie tichie de margaritar. Ce trafic poate sa fie spre Islanda ? Se si duc moldovenii la Polul Nord in cautare de foci poate. Tupeu pe minister: colaborarea cu Islanda va genera beneficii economice pentru țara noastră. Beneficii in ce: in fructe de mare ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *