Economie

Republica Moldova va ÎMPRUMUTA 300 de milioane de euro pentru a repara 3 drumuri naționale

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană pentru Investiții (BEI) va acorda Republicii Moldova un împrumut de 300 milioane de euro (echivalentul a aproximativ 6 miliarde de lei MDL). Banii au fost solicitați de Ministerul Economiei pentru reabilitarea drumurilor naționale M2, M3 și M5.

Ministrul Economiei, Sergiu Railean, a adresat o cerere de finanțare în adresa acestor două instituții financiare, iar recent, a primit confirmarea aprobării acesteia. Potrivit acordului, banii vor fi utilizați pentru reabilitarea și modernizarea secțiunilor de pe trei drumuri principale: M2, M3 și M5.

Finanțarea corespunde obiectivelor de investiții a instituțiilor financiare europene pentru regiunea Parteneriatului Estic, agreat cu Comisia Europeană în 2019.

Implementatorul proiectului este Administrația de stat a Drumurilor, iar perioada de implementare urmează să fie negociată și stabilită în Acordul de finanțare.

Șoseaua M2 – Leagă Chișinăul de Soroca
Șoseaua M3 – Leagă Chișinăul de UTAG
Șoseaua M5 – Leagă Bălțiul de Nordul R. Moldova (hotarul cu Ucraina)

Amintim că în continuare „autostrada” Chișinău – Ungheni nu este finalizată, iar șoseaua spre Leușeni (vama cu România) a fost reparată doar până la rezidența Prezidențială de la Condrița.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *