Economie

Republica Moldova va primi un grant de peste 88 milioane de dolari de la Banca Mondială

Banca Mondială va oferi Republicii Moldova un grant în valoare de 88,4 milioane de dolari. Parlamentul a ratificat ACORDUL de grant Fondul fiduciar multidonator dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Asociația Internațională pentru Dezvoltare.

Grantul va fi debursat într-o singură tranșă și va fi destinat cofinanțării Programului „Moldova, măsuri în situație de urgență, reziliență și competitivitate. Operațiunea de politici de dezvoltare 2”. Asistența financiară, disponibilă până la data de 30 septembrie 2023, va fi acordată de Statele Unite ale Americii și Elveția, în baza celor opt acțiuni realizate de Republica Moldova. Banii vor fi utilizați pentru finanțarea necesităților bugetului de stat, cu scopul de a atenua efectele negative generate de războiul din Ucraina, precum și de a asigura reziliența și competitivitatea țării noastre.

Acordul de grant Fondul fiduciar multidonator dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Asociația Internațională pentru Dezvoltare a fost semnat la 9 august 2023.

De menționat că, la sfârșitul lunii mai, Banca Mondială a aprobat finanțarea Programului „Moldova, măsuri în situație de urgență, reziliență și competitivitate. Operațiunea de politici de dezvoltare 2”, în sumă de 92,1 milioane de euro (împrumut), 25 milioane de dolari (suma concesională nerambursabilă) și 9,3 milioane de dolari (grant). Totodată, Banca Mondială va cofinanța suplimentar, prin intermediul Fondului fiduciar multidonator, Programul „Moldova, măsuri în situație de urgență, reziliență și competitivitate. Operațiunea de politici de dezvoltare 2” cu 97,7 milioane de dolari, dintre care 88,4 milioane de dolari reprezintă grantul oferit țării noastre. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *