Externe

Respingerea de către Tbilisi a statutului de candidat la UE va fi o mare victorie pentru Rusia – Președintele georgian

Președintele georgian Salome Zurabishvili consideră că, dacă UE nu va acorda țării sale statutul de candidat la aderare, va fi o mare victorie pentru Rusia.

“Va fi o mare victorie pentru Rusia”, a spus Zurabishvili când a fost întrebată ce se va întâmpla dacă UE va refuza Georgiei statutul de candidat.

De asemenea, ea și-a exprimat dorința ca Statele Unite să își exprime sprijinul pentru statutul de candidat al Georgiei la Uniunea Europeană.

“Știu că acesta este limbajul folosit de SUA pentru a vorbi cu partenerii noștri europeni, dar faptul că acest lucru este repetat la cel mai înalt nivel ar face o diferență pentru populația georgiană”, a precizat Zurabishvili.

UE a prezentat o listă de cerințe pe care Georgia trebuie să le îndeplinească pentru a deveni candidat la aderare. Printre condiții se numără combaterea corupției și reducerea influenței economice și politice a oligarhilor locali. O decizie este așteptată până la sfârșitul anului.

Săptămâna trecută, prim-ministrul georgian Irakli Garibashvili s-a declarat “foarte optimist” în legătură cu publicarea evaluării Comisiei Europene, de care depinde acordarea statutului de candidat la UE pentru Georgia.

Înainte de aceasta, Kakha Kaladze, secretarul general al partidului de guvernământ Visul Georgian, a declarat că este “100% încrezător” că Georgiei i se va acorda statutul de candidat la UE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Iar cenzurati ,flacai???Va supara ca nu stiti limba romana????V-am rugat sa recititi titlul!!!!!Daca nu ati inteles ,va explic eu!

  2. “Respingerea de către Tbilisi a statutului de candidat la UE va fi o mare victorie pentru Rusia ”
    Bai redactori de corectura de la Timpul, voi ati citit titlul articoluui ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *