Actualitate

Responsabilii unui Centru de bacalaureat din Ungheni au fost sancţionaţi

Ministerul Educaţiei a anunţat astăzi că preşedintele Centrului de BAC, doi secretari şi doi asistenţi au admis divulgarea conţinutului testului de examen şi publicarea acestuia pe internet. În decizia sa, CNE a calificat acţiunile acestora ca fiind “imorale şi incompatibile cu funcţia didactică”.

Conform recomandărilor Comisiei, Direcţia educaţie din Ungheni a aplicat directorului liceului “A. Puşkin” şi secretarilor centrului mustrări aspre. Asistenţii care au fotografiat testul au fost concediaţi. Persoanele sancţionate nu vor mai avea dreptul să fie implicate pe viitor în proceduri de evaluare de orice tip, precum şi să participe în comisii de evaluare şi/sau de examinare.

Totodată, CNE va transmite materialele şi informaţia referitor la neasigurarea securităţii textului de examen în Centrul de bacalaureat LT “A. Puşkin” din Ungheni către Centrul Naţional Anticorupţie pentru a fi examinate suplimentar. În acelaşi timp, va fi depusă o sesizare la Inspectoratul General de Poliție privind sancționarea instituțiilor media care au publicat testele la examenul la bacalaureat în timpul desfășurării probei.

Potrivit Codului Contravențional, publicarea subiectelor pentru examenele de absolvire a gimnaziului şi cele de bacalaureat, precum şi a soluţiilor la acestea pînă la începerea examenului respectiv sau pe durata desfăşurării testării se sancţionează cu amendă de la o mie la trei mii de lei aplicată persoanei fizice și cu amendă de la 5 mii la 8 mii de lei aplicată persoanei cu funcţie de răspundere, cu privarea de dreptul de a deţine anumite funcţii pe un termen de la trei luni pînă la un an.

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *