Culinar.md

Responsabilitatea bucătarului

Micul dejun, prânzul şi cina trebuie să conţină tot ceea ce necesită organismul uman şi trebuie să iei de fiecare dată în calcul toate proporţiile. Dacă te mai şi strădui să ţii cont de ceea ce doreşte fiecare şi care sunt preferinţele culinare va trebui să faci din start meniul în funcţie de acest aspect care, zic eu, este unul foarte important.

Nu are niciun sens să găteşti ceva care nu este pe placul celorlalţi şi să te trezeşti cu mofturi la masă. Cel mai frumos moment al bucătarului este acela când toată lumea se ridică mulţumită de la masă şi arată acest lucru. Chiar dacă, conform specialiştilor, un om îşi petrece în medie şapte ani din viaţă gătind şi spălând vase, aceşti ani cred că trebuie petrecuţi având satisfacţia că ai făcut ceva de care toată lumea a fost mulţumită.

Pe mine aceste ore petrecute în bucătărie mă ajută să mă degajez de tot şi să mă gândesc la mine şi la ceea ce voi face mai departe. Nu iau niciodată aceste lucruri ca fiind o „obligaţie”, ci ca pe ceva ce eu VREAU să fac pentru familia mea. Este mai simplu şi mai satisfăcător aşa, nu credeţi?

Mira Tănase
mirabela.tanase@timpul.md 

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *