Actualitate

Restanțele față de bugetul de stat au crescut cu aproape 30%. Mai multe proiecte au fost amânate

La sfârșitul anului 2017, restanțele la plata obligațiilor contribuabililor față de bugetul de stat au fost de aproximativ un miliard 850 de milioane de lei. Cele mai multe restanțe au fost la plățile de bază și la amenzi. O altă problemă a bugetului de stat este în continuare creșterea datoriilor instituțiilor de stat, spune raportorul Tatiana Carajeleascov, citată de Radio Chișinău.

Auditorii de la Curtea de Conturi au examinat și managementul datoriei publice pentru anul 2017. Astfel, datoria publică a constituit 58 de miliarde, 451 de milioane de lei. Cea mai mare parte a datoriei sectorului public este deținută de sectorul de stat, susține raportul Irina Buga.

„Ponderea majoră revine datoriei de stat, cu 88, 4%, urmată de datoria Băncii Naționale a Moldovei de 7,7 %, datoria unităților administrativ teritoriale și a întreprinderilor din sectorul public.”

După prezentarea datelor de audit, ministrul finanțelor Octavian Armașu, a declarat că bugetul de stat pentru anul 2017 a fost executat conform cadrului legal. El a explicat că anul trecut au fost mai multe dificultăți la implementarea proiectelor cu finanțare din surse externe.

Sursa: radiochisinau.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *