Actualitate

Restaurantul Butoiaș din Chișinău ar fi LUAT FOC de la un GRĂTAR. 120 de pompieri au luptat cu flăcările (GALERIE FOTO – VIDEO)

Alarmă s-a dat ieri, 6 iunie, în jurul orei 11 când acoperişul restaurantului, aflat pe Calea Ieşilor din capitală, s-a aprins. Toţi cei care erau în clădire au ieşit imediat şi au sunat la 901. Angajaţii au fost evacuaţi în mare grabă, apoi, preţ de câteva ore pompierii au intervenit să potolească pârjolul: “Am venit cu poliţia încoace şi am văzut fum. Am înţeles că este din cauza unui grătar.”

 

Când focul a început să se răspândească, iar fumul a devenit mai dens, angajaţii localului împreună cu trecătorii au început a scoate din interior tot ce puteau duce.

Angajaţii restaurantului ne-au spus în spatele camerelor de luat vederi că incendiul ar fi izbucnit din cauza unui grătar din bucătărie şi că iniţial au încercat să-l stîngă singuri, însă nu au reuşit. Potrivit lor, în această seară, în cele 4 săli de pereceri urmau să aibă loc 4 nunţi. De dimineaţă, nuntaşi au adus o parte din daruri, iar după ce au aflat despre incendiul au venit în grabă mare să salveze ce mai pot.

Totuşi, potrivit pompierilor nu toate sălile au avut de suferit în urmă incendiului, astfel în această seară câteva dintre nunţi ar putea totuşi să aibă loc. Mirii şi nuntaşii care trebuiau să joace nuntă în sălile afectate de flăcări au fost transferaţi la alte restaurante din capitală. În ciuda eforturilor depuse de pompieri, acoperişul a fost distrus în mare parte.

(6 iunie – UPDATE 13:51) Nici până la această oră, incendiul nu a fost stins. La fața locului s-au deplasat circa 18 autospeciale care luptă în continuare cu flăcările. Două săli de nunți au fost distruse în totalitate, iar parterul localului este inundat.

Potrivit administrației, astăzi erau programate patru nunți, care, din nefericire, au fost amânate.

(12:15) Incendiu în sectorul Buiucani al Capitalei. Un restaurant destinat organizării diferitor ceremonii a fost cuprins de flăcări. La fața locului s-au deplasat peste zece autospeciale.

Este vorba de restaurantul "Butoiaș", amplasat pe strada Calea Ieșilor, din cartierul Sculeni.

Acțiunile de stingere a focului sunt destul de dificile, din cauza materialelor folosite la construcția localului, dar și de locul de amplasare al acestuia, fapt care a împiedicat intervenția imediată a pompierilor.

Potrivit primelor informații, nimeni nu a avut de suferit.

Deocamdată pompierii nu au reușit să localizeze focul, însă unii angajați spun că flăcările ar fi izbucnit de la un cuptor.

O suprafață considerabilă din acoperișul localului, de circa 700 de metri pătrați, a fost cuprinsă de flăcări.

La fața locului s-au deplasat atât pompieri, cât și mai multe ambulanțe pentru acordarea primului ajutor în caz de necesitate.

sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *