Actualitate

RESTRICȚII LA VAMA CU ROMÂNIA

Restricţiile impuse vin din partea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) din România. Agenţia a introdus pe 15 noiembrie curent, noi restricţii privind bunurile care pot fi introduse în România în bagajele personale din afara UE. Noile restricţii privind cantităţile de tutun, alcool şi alimente care pot fi aduse din afara UE, au fost suspendate până la 1 decembrie.

Unii şoferi de microbuze şi autobuze care transportă colete din Republica Moldova în UE nu vor să ia colete cu produse alimentare şi băuturi alcoolice din RM, pentru a nu risca să fie penalizaţi.

„Am văzut ce au păţit alţi şoferi care transportau colete în Italia. Multe din acestea au fost aruncate. În prezent, unii călători merg cu colete, alţii nu. Încă o săptămână mai putem încerca să transportăm, dar după 1 decembrie situaţia se va schimba complet”, a spus pentru Jurnal de Chișinău, Gheorghe Scobioală, şofer la ruta Chişinău–Parma.

Brânza de oi, scrumbia, vinul moldovenesc, interzise în UE

„Vameşii români interzic trecerea unor produse alimentare, invocând faptul că Republica Moldova nu face parte din UE. Se limitează practic totul ce transportăm. Ni se spune că nu avem contracte de muncă cu ţările din UE, respectiv, nu avem licenţă internaţională de a transporta produse. Nici înainte de acest ordin nu se putea transporta asemenea mărfuri, însă pot spune că ne făceau unele concesii. Am fost anunţaţi că vor fi instituite restricţii imediat ce va fi emis ordinul”, spune Gheorghe Scobioală..

sursa: stirilocale.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *