Ultima oră

Reţeaua chineză de trenuri de mare viteză s-ar putea extinde până în Europa

 Două trasee sunt luate în considerare în proiect. Una ar ajunge în Europa via India, Pakistan şi Orientul Mijlociu, iar a doua ar străbate Rusia până în Germania.

"Am realizat deja cercetările şi studiile de fezabilitate pentru reţeaua europeană. Ţările din Europa Centrală şi de Est sunt nerăbdătoare să fie demarat proiectul", a spus Wang Menshu, membru al Academiei Chineze de Inginerie şi consultant al companiei chineze de linii ferate de mare viteză.

Oficialii chinezi de la Bruxelles sunt însă mai rezervaţi şi declară că nu e cert dacă extinderea reţelei feroviare spre Europa se va face cu linii de mare viteză.

În următorii cinci ani, China plănuieşte să construiască 30.500 de kilometri de linie ferată, parte a unui proiect de interconectare a tuturor oraşelor mari cu ajutorul trenurilor de mare viteză.

Cel mai rapid tren din lume, botezat Expresul Armonia, a fost prezentat în China anul trecut. Construit în întregime în China, dar folosind tehnologii de la Siemens şi Kawasaki, trenul poate ajunge la viteze de 400 de kilometri pe oră.

Sursa: Realitatea

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *