(REȚETĂ) Biscuiți de ovăz cu stafide
Ingrediente
– 100g de stafide
– 150ml de ulei vegetal
– 200g de zahăr (noi am folosit auriu)
– 1 ou mare, bătut
– 1 linguriță de scorțișoară, măcinată
– 1 linguriță extract de vanilie
– 140g de făină
– ½ linguriță bicarbonat de sodiu
– 300g fulgi de ovăz
Mod de preparare
1. Preîncălzește cuptorul la 180˚C și tapetează 2 tăvi cu hârtie de copt. Toarnă 50ml de apă fierbinte peste stafide și lasă-le la înmuiat 20 de minute, până când se umflă. Scurge-le și păstrează lichidul.
2. Între timp, într-un bol mare, amestecă zahărul și uleiul. Cu un tel, încorporează în compoziție oul, apa rămasă de la stafide, scorțișoara și extractul de vanilie. Cerne făina împreună cu bicarbonatul de sodiu și un praf de sare în același bol, apoi adaugă fulgii de ovăz și amestecă. Pune stafidele și amestecă din nou.
3. Cu o lingură, pune grămăjoare de aluat în cele două tăvi, lăsând suficient spațiu între ele ca să nu se lipească unele de altele. Coace-le 12-15 minute, până când sunt aurii. Lasă-le să se răcească complet pe un grătar pentru prăjituri. Rezistă timp de 3 zile într-un recipient închis etanș.
Sursa: goodfood.ro