Rețetă de duminică: Cum se face cea mai bună salată cu ton
Ingrediente
trei căţei de usturoi
250 g de boabe de fasole verde, înjumătăţite
şase cartofi roşii mici, înjumătăţiţi
două linguri cu oţet balsamic
două linguri cu maioneză
o lingură cu ulei de măsline
sare după gust
30 g de frunze de busuioc
250 g de roşii cherry, înjumătăţite
425 g de ton
şase frunze de salată verde
50 g de măsline negre, pentru decor
Mod de pregătire
Se pune o oală mare cu apă pe aragaz. După ce începe să fiarbă apa, se adaugă usturoiul şi se lasă pentru trei minute, după care se transferă într-un blender.
Se adaugă boabele de fasole în apa care fierbe. Se scot după patru minute, după care se răcesc sub jetul de apă rece şi se scurg.
Se pun cartofii în apă şi se lasă la fiert pentru 12 minute, după care se scurg.
Apoi, se adaugă oţet, maioneză, ulei şi sare peste usturoiul din blender şi se amestecă. Se adaugă bususioc şi două linguri cu apă, după care se amestecă din nou.
Se transferă piureul într-un bol mare, după care se adaugă roşiile, fasolea, cartofii şi tonul.
Se rupe salata verde în bucăţ mici, după care se adaugă în compoziţie. În final, se adaugă măslinele.
sursa: romanialibera.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!