Culinar.md

Rețeta de duminică – Prăjitură cu cremă de vanilie

INGREDIENTE

Blat:
6 albuşuri
6 linguri zahăr
4 linguri făină
2 linguri nucă măcinată
1 linguriţă praf de copt
1 zahăr vanilat

Crema:
6 gălbenuşuri
3 linguri zahăr
3 linguri amidon
400 ml lapte
100 g frişcă bătută
esenţă de vanilie

Pentru decor:
50 g ciocolată amăruie

MOD DE PREPARARE

Blat:

Albușurile se băț spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și zahărul vanilat și se mixează până se obține o spumă lucioasă, care face țurțuri atunci când scoatem paletele mixerului. Incorporăm ușor făina amestecată cu nucă măcinată și praful de copt, amestecând ușor cu o spatulă, de jos în sus.

Turnăm compoziția într-o tavă (20/30 cm) tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor la foc mediu până blatul se rumenește ușor și devine ferm la atingere. Se scoate pe un grătar și se lasă la răcit, cu tot cu hârtia de copt.

Cremă:
Gălbenușurile se mixează cu zahărul până se albesc. Se adaugă amidonul și se omogenizează. Turnăm apoi laptele amestecând ușor. Punem vasul pe foc mic și amestecând continuu fierbem (fără să dea în clocot) până compoziția se îngroașă. Se dă deoparte și se lasă la răcit, amestecând din când în când să nu se formeze pojghiță.

În budincă răcită încorporăm frișca bătută, apoi aromăm după gust cu esența de vanilie.
Punem cremă peste blatul răcit, nivelam și acoperim toată suprafața prăjiturii cu ciocolată rasă. Dăm la frigider pentru câteva ore, apoi se porționează după dorință, conform dulciurifeldefel.ro.

Sursa: spynews.ro 

Foto: dulciurifeldefel.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *