Culinar.md

Rețeta de vineri: Tocăniță de pește cu ceapă

Ingrediente

7 trunchiuri de pește oceanic curăţat de solzi (hering sau macrou)
1 cutie de roşii mărunţite în sos tomat
3 cepe albe
1 ceapă roşie
1 ardei gras
1 ardei iute mărunţit
1 lg ulei pentru călit
4-5 căţei de usturoi
sare
piper
cimbru
busuioc
boia dulce
busuioc

Mod de preparare

Peştele se fierbe 10 minute în apă cu sare. Se scoate şi se curăță de oasele aripioarelor şi de spinări. Separat se pun ceapa, usturoiul şi ardeiul la călit în puţin ulei.

Apoi toarnă conserva de roşii, o ceşcuţă de apă şi peştele mărunţit și lasă tocănița să fiarbă laolaltă cu condimentele – sare, piper, cimbru, busuioc, ardei iute și boia dulce.

Pentru o variantă mai gustoasă, dar mai de durată, poți să renunți la tigaie și să pui de la început tocănița într-o oală pe care să o bagi la cuptor.

Va dura mai mult de o jumătate de oră, dar mâncarea va fi și mai bună! Poftă bună!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *