Culinar.md

Rețetă de gem de caise

Dulceața se face exclusiv din caise ușor subcoapte și nedeteriorate, fără sâmburi. Culegem caisele din grădina noastră sau le cumpărăm de la piață, le scoatem sâmburii și le punem într-un castron mare.

Apoi, trebuie să pregătim siropul, pe care îl vom turna peste fructe. Siropul se prepară cu zahăr și apă. Calculul este următorul – pentru 1 kg. de caise avem nevoie de 200 ml. de apă și 800 g. de zahăr. Se fierbe siropul, amestecând zahărul și apa.

Deci, dacă aveți 5 kg de caise, atunci pentru sirop aveți nevoie de 1 litru de apă și 4 kg de zahăr.

Se toarnă siropul peste caise și se pune vasul într-un loc răcoros timp de 12 ore. După acest timp, scurgeți siropul de pe caise și fierbeți-l din nou, apoi turnați-l din nou în bolul cu caise și puneți-l într-un loc răcoros pentru 12 ore.

Important – Pentru a păstra gemul de caise mai mult timp, procedura de scurgere a siropului și de fierbere a acestuia trebuie făcută de cel puțin 3 ori. Eu fac exact asta.

După toată această vrăjeală, se pune un bol cu dulceață pe foc și se fierbe timp de aproximativ 40 de minute. Ei bine, dulceața este gata, rămâne doar să împachetăm preparatul în borcane.

Alegeți borcanele cele mai potrivite, sterilizați-le cu abur și turnați gemul fierbinte în ele, apoi închideți-le bine cu capace.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *