Rețetă de Paști: ouă umplute
Ouă umplute este una dintre cele mai ușoare și rapide rețete pe care le poți pregăti chiar și dacă nu ai experiență în gătit.
Ingrediente:
12 ouă
1 pate ficat de pui
2 lingurițe muștar
maioneză
2 linguri iaurt
sare
piper
Mod de preparare:
Pentru a obține ouă umplute, se începe prin a fierbe ouăle tari. Pentru cei care sunt novice în ale gătitului o metodă simplă: se pun în apa rece ouăle până sunt acoperite complet. Se pune cratița la foc mediu și când începe să fiarbă apa, se va da focul mai mic și se lasă să fiarbă astfel. Peste 12 minute se scot ouăle.
Se scurge apa fierbinte și apoi se acoperă cu apă rece, apoi se lasă cam 15 minute pentru a se răci complet. Apoi se decojesc ouălele. Este indicat să se folosească ouă nu chiar cele mai proaspete deoarece se vor decoji mult mai ușor.
Umplutură ouă umplute
Se prepară maioneza în timp ce ouăle fierb. Se pune puțină sare în maioneză. Ouăle fierte se taie pe jumătate pe lungimea lor. Apoi se scot gălbenușurile și se pun deoparte într-un bol. Acestea se freacă bine cu o furculiță până se sfărâmă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!