Rețetă de Post: Ciorbă de legume
Aceasta este o ciorbă de legume uşoară, foarte gustoasă şi tare sănătoasă care vă va pregăti gustul pentru abundenţa legumelor și vitamine.
Ingrediente
– doi morcovi
– un păstârnac
– o rădăcină de ţelină
– o gulie
– o ceapă
– fasole verde păstăi fiartă în prealabil – 500 de grame
– un ardei Kapia
– două roşii fără pieliţă
– două-trei linguriţe de Vegeta
– sare după gust
– verdeaţă de ţelină şi pătrunjel
– 200 ml suc de roşii sau două linguri de bulion
– doi căţei de usturoi
– smântână
Mod de preparare
În primul rând, toate legumele se toacă mărunt (sau se dau pe răzătoarea mare). Într-o oală cu trei-patru litri de apă se pun întâi vegeta şi sarea, apoi morcovii, ardeiul, ţelina şi gulia; se lasă la fiert 20-25 de minute, apoi se adaugă ceapa, păstârnacul, roşiile, usturoiul şi fasolea verde.
Lăsaţi în continuare să mai fiarbă şi după alte 10-15 minute, când au fiert toate legumele, se adaugă sare după gust şi verdeaţa tocată mărunt. Se mai fierbe încă 5 minute şi se acoperă oala cu un capac. Ciorba de legume se serveşte fierbinte cu smântână din belşug.
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!
Cu smântână e de post?!!