Rețetă: sirop din flori de TEI. Beneficiile spectaculoase
Iată mai jos rețeta de sirop din flori de tei, cu două variante de preparare, dar și beneficiile teiului pentru sănătatea ta.
Ingrediente
200 grame flori de tei
2,5 litri de apă
4 lămâi
400 de grame de zahăr
plus 400 mililitri nectar de agave sau încă 400 de grame de zahăr
Mod de preparare
– Pune apa, zahărul și nectarul de agave într-o oală pe foc. Cât timp se dizolvă zahărul și ajunge amestecul la punctul de fierbere, scutură florile de tei și spală-le sub un jet de apă rece.
– Dacă vrei ca siropul să fie mai vâscos, lasă mai mult timp pe foc. Dacă îți place consistența, ia oala de pe foc și adaugă florile de tei în siropul cu zahăr, plus sucul de la cele 4 lămâi și coaja de la o lămâie. Amestecă bine.
– Lasă oala cu sirop de tei la temperatura camerei până se răcește, apoi introdu-o la frigider, cu un capac deasupra.
– Lasă la infuzat 3-4 zile, apoi scoate florile de tei cu ajutorul unei site și pune siropul rezultat în sticle cu capac. Păstrează-le la frigider.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!