Rețetă de toamnă: Dovleac copt cu susan
Ingrediente:
-un dovleac de plăcintă
– sos de soia
-ulei de susan
– miere
-sare şi piper
Mod de preparare:
Se curăţă de coajă un dovleac de plăcintă (sub formă de pară) mare. Se taie în 20 de cuburi cu latura de 3cm. Se freacă bucăţile de dovleac cu o lingură de sos de soia, o lingură de ulei de susan şi una de miere.
Apoi se aşază într-o tavă mare, tapetată cu hârtie de copt. Se stropesc cu 2 linguri de ulei de susan, se asezonează cu sare şi piper Uşoare şi rapide, aceste mâncăruri merg bine cu băutura-aperitiv. şi se dau la cuptor 20-25 de minute, la 200° C/gaz 6 până când devin crocante.
Se servesc cu scobitori sau beţe de cocteil înfipte în ele. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!