Culinar.md

Rețetă zilei: Pui la cuptor cu paste

Se spală pulpele de pui şi se aşază într-un bol (la care aveţi capac), iar peste ele se presară: boia de ardei dulce, ulei de măsline, sos de soia, sare, piper (după gust), se acoperă cu capacul şi se lasă la macerat 24 de ore. Aşezaţi pulpele de pui în tavă, turnaţi peste ele sosul rămas în bol şi o cană de apă, apoi acoperiţi cu folie de aluminiu şi introduceţi tava la cuptor.

După aproximativ 30 de minute, scoateţi tava, îndepărtaţi folia şi întoarceţi bucăţile de carne de pe o parte pe alta. Mai lăsaţi tava în cuptor să se rumenească bine carnea încă 30 de minute. Între timp, puneţi apă cu sare la fiert şi fierbeţi pastele. De care vă pofteşte inima.

Când pastele s-au fiert, le strecuraţi, le turnaţi înapoi în oală şi le amestecaţi cu pasta de roşii şi verdeţurile tocate mărunt. Serviţi carnea de pui cu garnitură de paste amestecate cu verdeţuri peste care veţi rade brânză la urmă şi veţi obţine un gust intens la fiecare îmbucătură.

Notă:
Foarte apreciate pentru aroma pe care o conferă bucatelor frunzele de ţelină, valoarea lor de ingredient e depăşită cu mult de modul puternic în care ne apără sănătatea. Folosiţi frunzele de ţelină ca adaos aromatic şi totodată ca element decorativ şi în salate, sosuri ori garnituri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *