Rețetă de toamnă – Supă cremă de dovleac
Ingrediente:
– o ceapă
– doi cartofi mici
– 3/4 dovleac plăcintar
– puțin ulei
– sare și apă
Mod de preparare
Puneţi pe foc, într-o oală încăpătoare, ceapa tocată, împreună cu două-trei linguri de ulei şi puţină apă, pentru două-trei minute, ca să se înmoaie puţin ceapa. Cei doi cartofi şi dovleacul care sunt deja curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe se pun în oală, peste ceapă, împreună cu 1,5-2 litri de apă. Se pune capacul şi se lasă să fiarbă până când legumele s-au înmuiat şi au fost gata. Puneţi sare şi pasaţi cu mixerul vertical până obţineţi o cremă fină.
La servire adăugaţi după gust verdeaţă şi pesmeţi. Simplu şi gustos!
Notă:
Dovleacul este în plin sezon, de acum şi până în decembrie, şi este o sursă minunată de vitamine, fibre şi minerale. Este deosebit de bun, fie că este folosit în preparate dulci, fie în supe şi alte mâncăruri.
Timpul
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!