Culinar.md

Rețetă maioneză rapidă de casă: În 5 minute este gata!

2 gălbenușuri mari de ouă
1/2 linguriță sare
2 linguri apă foarte rece
1 linguriță muștar
2 linguri zeamă de lămâie
350 ml ulei 

 Mod de preparare:

Din cantitățile date îți ies aproximativ 200-250 g maioneză.

Într-un robot de bucătărie la care ai atașat lama cea mai lată, adaugă toate ingredientele (în afară de ulei). Combină-le 5-10 secunde.

 În timp ce mixarea continuă, toarnă (treptat și încet de tot) uleiul rece (ăsta e secretul reușitei, dacă vrei să îți iasă rapid și să nu se taie maioneza!). Ar trebui să dureze cam un minut până când se încorporează cu totul.

Când se încorporează uleiul în amestec, ar trebui să obții o cremă consistentă, densă, gălbui-pai. Gustă și asezonează. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.