Timpul Liber

(Rețetă) Pâine de sorți

Ingrediente:

• 2,4 kg de făină
• 600g unt + 100 g pentru uns
• 12 ouă + 1 ou pentru uns
• Sare
• 100 g drojdie
• 600 ml lapte cald
• 300 g zahăr
• Bănuți

Preparare:

Drojdia se înmoaie în apă caldă, se strecoară și se vântură, jumătate din făină se amestecă cu zeamă de drojdie și se lasă să dospească. Untul se pune să clocotească, apoi se opărește cu el făina rămasă. Se freacă în palme până se face iar făină. Se bat ouăle cu zahărul. Se amestecă plămădeala cu făina de unt, sare, lapte, ouă cu zahăr și se frământă bine vreo două ore.
Se unge o tavă mare cu unt, se întinde aluatul lipie și se lasă să crească frumos. Dacă a crescut îndeajuns, se ascund bani și sorți ici acolo, în aluat, se nivelează. Se unge pâinea cu ou și se dă la cuptor încins, la foc molcom.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *