Culinar.md

Rețetă: „Taci și înghite”

Ingrediente:
350 g cârnaț și carne afumată
200 g telemea
3 ouă
150 g cașcaval
Pentru mămăliga:
500 ml apă
500 ml lapte
250 g mălai
50 g unt
50 g parmezan (opțional)
1/2 linguriță sare

Preparare:

Din apă, lapte, mălai și sare preparăm o mămăligă în care am pus la sfârșit unt și parmezan. O lăsăm la răcorit.

Între timp, punem la prăjit într-o tigaie cârnații feliați rondele și carnea tăiată bucățele subțiri.

Le lăsăm la prăjit circa 7-8 minute fără ca să adăugăm vreo picătură de ulei.

Într-un vas termorezistent punem jumătate din mămăligă și o nivelăm. Presărăm brânză rasă și pe deasupra amestecul prăjit. Acoperim cu mămăligă și nivelăm iarăși. Deasupra mămăligii punem cașcavalul ras. Facem în mămăligă trei adâncituri cu un polonic. În fiecare adâncitură spargem câte un ou.

Dăm vasul la cuptorul preîncălzit. Să se pregătească la foc mediu pentru aproximativ 25-30 minute.

sursa: reteteculinare.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *