REȚETĂ / Taco de post cu ciuperci şi conopidă

Ingrediente pentru 4 porţii
150g ceapă tăiată subţire
60ml oţet de vin roşu
200ml de bere neagră mexicană
1 linguriţă de miere
2 linguriţe de ulei de canola
conopidă mare
500g ciuperci
un vârf de linguriţă de sare kosher
1 linguriţă de cumin
1/2 linguriţă pudră de chilli
tortilla de porumb
brână Queso cotija
avocado
lime
Mod de preparare
Amestecă ceapa şi oţetul într-un recipient, pune-le la cuptorul cu microunde timp de 1 minut şi apoi lasă-le deoparte. Adu berea la punctul de fierbere într-o oală de mici dimensiuni până se reduce, timp de 5 minute apoi adaugă mierea şi amestecă până se topeşte. Pune uleiul la încins într-o tigaie de mari dimensiuni, adaugă ciupercile şi conopida. Amestecă din când în când şi lasă ingredientele să se caramelizeze. Adaugă sarea, cuminul şi pudra de chilli şi amestecă timp de 1 minut. Adaugă mixul de bere şi amestecă iar din când în când, timp de 2 minute până legumele încep să se înmoaie. Pune ingredientele în bucăţile de tortilla şi adaugă brânza Queso cotija şi avocado şi ceapa.
csid.ro