Culinar.md

REȚETĂ / Taco de post cu ciuperci şi conopidă

Ingrediente pentru 4 porţii

150g ceapă tăiată subţire
60ml oţet de vin roşu
200ml de bere neagră mexicană
1 linguriţă de miere
2 linguriţe de ulei de canola
conopidă mare
500g ciuperci
un vârf de linguriţă de sare kosher
1 linguriţă de cumin
1/2 linguriţă pudră de chilli
tortilla de porumb
brână Queso cotija
avocado
lime

Mod de preparare

Amestecă ceapa şi oţetul într-un recipient, pune-le la cuptorul cu microunde timp de 1 minut şi apoi lasă-le deoparte. Adu berea la punctul de fierbere într-o oală de mici dimensiuni până se reduce, timp de 5 minute apoi adaugă mierea şi amestecă până se topeşte. Pune uleiul la încins într-o tigaie de mari dimensiuni, adaugă ciupercile şi conopida. Amestecă din când în când şi lasă ingredientele să se caramelizeze. Adaugă sarea, cuminul şi pudra de chilli şi amestecă timp de 1 minut. Adaugă mixul de bere şi amestecă iar din când în când, timp de 2 minute până legumele încep să se înmoaie. Pune ingredientele în bucăţile de tortilla şi adaugă brânza Queso cotija şi avocado şi ceapa. 

csid.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *