Culinar.md

(REȚETA ZILEI) Chec aperitiv cu praz și telemea

Ingrediente

2 fire praz(200 g )
200 g telemea
2 morcovi
o jumătate ardei gras roşu
7-8 linguri făină
un ou
3 linguri ulei
piper
un praf de sare
o linguriţă praf de copt
un vârf cuţit bicarbonat
½ legătură mărar verde

Mod de preparare

Fierbem morcovii în apă cu un praf de sare. Când sunt fierţi îi scoatem ,îi lăsăm să se răcească apoi îl tăiem cubuleţe.

Punem uleiul la înfierbântat într-o cratiţă, adăugăm prazul tăiat rondele şi îl lăsăm să se înmoaie.Adăugăm un praf de sare. Când s-a înmuiat, adăugăm ardeiul tăiat cubuleţe şi lăsăm 1-2 minute să se caleaşcă împreună .Punem şi morcovul fiert, amestecăm bine şi dăm deoparte cratiţă să se răcească compoziţia.

Când s-a răcit, punem compoziţia de praz într-un castron şi adăugăm oul bătut cu furculiţa,brânză sfărâmată şi amestecăm bine.Condimentăm cu piper, adăugăm mărarul tocat apoi încorporăm făină amestecată cu bicarbonatul şi praful de copt.Trebuie să ne iasă o compoziţie care nu curge.

Punem compoziţia într-o formă mică de chec( 25x8x5 cm) tapetata cu hârtie de copt şi dăm la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 30-35 de minute până se rumeneşte frumos. Lăsăm checul să se răcească în formă (eu nu am avut răbdare) apoi îl scoatem, îl feliem şi îl servim.

sursa: gustos.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *