(REȚETA ZILEI) Chec cu cartofi
Ingrediente:
500 de grame de cartofi albi, 5 ouă, 250 de grame de zahăr pudra, 200 de grame de nuci, 100 de grame de stafide, 100 de grame ciocolată amăruie, zahăr vanilat, un plic de praf de copt, coajă de la o lămâie, o nuca de unt pentru uns formă.
Preparare:
– Fierbe cartofi în coajă. Lasă-i să se răcească şi curată-i de coajă. Striveşte bine cartofii fierţi cu o furculiţa sau cu un robot.
– Separă albuşurile de gălbenuş. Bate gălbenuşurile bine împreună cu zahărul, până îşi dublează volumul. Pune ciocolată la topit şi adaug-o încet în crema de gălbenuş.
– Adaugă aromele şi plicul de praf de copt.
– Combină încet piureul de cartofi şi crema de gălbenuş. Omogenizează foarte bine amestecul. Adaugă nucile bucăţele, stafidele înmuiate în puţin coniac, şi dacă vrei fructe zaharisite.
– Bate albuşurile spumă, foarte bine şi adaugă-le încet în compoziţia de baza.
– Pune checul la copt, într-o tavă unsă cu unt şi tapetata cu făină şi coace prajitra circa 40 de minute la foc potrivit. Serveşte checul simplu sau alături de cacao cu lapte.
sursa: eva.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!