Culinar.md
(REȚETA ZILEI) Chec de post cu nuci
INGREDIENTE
500 g făină
300 g zahăr
2 linguri praf de copt
1 linguriţă bicarbonat
1 fiolă esenţă de rom
10 linguri ulei floarea soarelui
1 1/2 cană apă
1 cană nuci mărunţite
zahăr pudră pentru ornat
PREPARARE
1. Se pun într-un bol zahărul, uleiul, apă, praful de sare şi esenţă de rom. Se mixează bine toate ingredientele şi apoi se adaugă făină amestecată cu praful de copt şi bicarbonatul.
2. Se amestecă bine făină să nu rămână cocoloaşe, apoi se adaugă nucile mărunţite.
3. Se unge forma de chec cu ulei şi se tapetează cu făină, apoi se toarnă compoziţia.
4. Checul se dă la cuptor, iar când este gata se scoate, se lasă să se răcească, apoi se pudrează cu zahăr.
sursa: unica.ro