Culinar.md

(REȚETA ZILEI) Cheesecake 3 culori

INGREDIENTE

500 g cremă de brânză (9% grăsime)
550 g smântână dulce
5-6 linguri gelatină
10 linguri zahăr pudră
1-2 linguri dulceață de căpșuni/zmeură și colorant alimentar roșu
1 esență de vanilie
câteva linguri de cacao pudră și câteva de ciocolată topită

PREPARARE

Într-un bol, amestecă smântâna cu crema de brânză și zahărul pudră. Dizolvă gelatina în apă fierbinte și adaug-o compoziției de mai sus.

Împarte compoziția în 3 boluri, în porții egale. În primul bol adaugă gemul de căpșuni/zmeură și colorantul alimentar (dacă vrei o nuanță mai puternică), pudra de cacao și ciocolata topită în cel de-al doilea (nu am dat cantități exacte pentru ca tu să le pui în funcție de intensitatea gustului și nuanței dorite) și în cel de-al treilea esența de vanilie.

Într-o formă de tort toarnă, fix în mijloc, o lingură din compoziția cu aromă de căpșuni/zmeură. Apoi, în mijlocul ei, o lingură din compoziția ciocolătoasă. Apoi, în mijlocul celei ciocolătoase, o lingurp din compoziția vanilată. Și tot așa, în această ordine până golești cele 3 boluri. Când se așează cum trebuie compoziția, ia o scobitoare și trasează cu ea un model ca de cruce pe cheesecake, și apoi încă una și încă una (ca și cum ai trasa felii subțiri pentru pizza.)

Dă cheesecake-ul la frigider până se întărește. Poți servi simplu sau împreună cu fructe de pădure proaspete. 

sursa: unica.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *