REȚETA ZILEI: Cheesecake cu blat de biscuiți, fără coacere
Ingrediente pentru blat
– 25 de biscuiţi cu cacao şi cremă de vanilie, striviţi bine sau daţi prin blender
– trei linguri cu unt topit
Ingrediente pentru cheesecake
– 230 g de brânză cremoasă, la temperatura camerei
– 100 g de zahăr pudră
– o linguriţă cu esenţă de vanilie
– 230 g de frişcă tare
Ingrediente pentru topping
– 40 ml de topping cu căpşuni sau magiun
Mod de pregătire
1. Se pregăteşte o tavă de aproximativ 20 cm cu folie alimentară. Se lasă margini de folie de 2 cm, astfel încât să se poată scote tortul uşor.
2. Într-un bol de mărime medie, se amestecă biscuiţii zdrobiţi cu untul topit. Se presează compoziţia pe vasul pregătit cu folie.
3. Într-un vas mare, se bate brânza cremoasă cu un mixer, pentru aproximativ două minute. Se adaugă, treptat, zahărul, și se amestecă încontinuu, până când se formează o compoziție moale și fină. Se adaugă esența de vanilie, după care se adaugă frișca tare și se amestecă ușor, cu ajutorul unei spatule, de jos în sus, până când se încorporează bine.
4. Se acoperă blatul din biscuiți cu compoziția de brânză dulce. Se acoperă vasul și se dă la frigider pentru cel puțin trei ore.
5. Înainte de servire, se adaugă toppingul cu căpșuni. Poftă mare!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!