(REȚETA ZILEI) Cheesecake cu dovleac fără coacere
INGREDIENTE
Pentru cremă
230 g cremă de brânză dulce (Philadelphia/Mascarpone)
50 g zahăr tos
55 g zahăr brun
350 g piure de dovleac
1 esență de vanilie
1/2 linguriță scorțișoară
1/2 linguriță ghimbir
1/4 linguriță nucșoară
230 g frișcă bătută
Pentru blat/crustă
10-11 biscuiți graham
120 g unt nesărat topit
25 g zahăr tos
23 g zahăr brun
PREPARARE
Deserturile care nu necesită coacere nu sunt destinate exclusiv zilelor toride de vară. În numai 4 pași ai desertul perfect al toamnei. Cel mai savuros și aromat cheesecake fără coacere, având ca ingredient-vedetă dovleacul.
Piureul de dovleac se face ca orice alt piure: se fierbe și se pisează.
Într-un robot de bucătărie sfărâmă biscuiții graham împreună cu restul ingredientelor pentru blat până obții un rezultat omogen și sfărâmicios. Cu ajutorul unei linguri, tapetează o tavă cu blatul mai devreme obținut.
Dă la congelator și apucă-te de umplutură.
Într-un vas mare bate brânza dulce cu zahărul tos și cel brun până obții un rezultat cremos. Adaugă piureul de dovleac, esența de vanilie, scorțișoara, ghimbirul și nucșoara. Amestecă bine până la omogenizare, după care adaugă și frișca bătută în compoziție, până devine mătăsoasă.
Scoate tava din congelator și toarnă umplutura în mod egal peste. Dacă dorești, poți presăra puțină scorțișoară deasupra sau extra frișcă.
Se ține cel puțin 2 ore la frigider înainte de servire.
sursa: retete.unica.ro